Milovníci čokolády nedajú na sladkú závislosť dopustiť. Lahodné kúsky rozplývajúce sa na jazyku sú návykovou drogou, ktorá rozjasní nejeden náročný deň. No len kvalitná čokoláda a kakao podporujú pocit šťastia, zabraňujú kardiovarkulárnym ochoreniam a prospievajú kráse. Komerčné čoklolády totiž miesto zdraviu prospešných ingrediencií obsahujú množstvo cukrov a tukov. Naučte sa rozoznať kvalitu! Možno to znie neuveriteľne, no slasť z čokolády môže byť aj zdraviu prospešná. Taká organická tyčinka s čokoládovými kúskami má plnú chuť, výraznú arómu, prísun potrebnej energie a pritom nezaťažuje organizmus ako tradičná konzumná pochúťka. Výnimočné BIO zloženie ju radí medzi zdravé varianty, pričom má identickú chuť ako iná hriešna sladkosť.
Kakaové bôby v skutočnosti obsahujú až štyrikrát väčšie množstvo antioxidantov, ako obsahuje zelený čaj. Kakao stimuluje sekréciu endorfínov navodzujúcich príjemný pocit a je plné rovnakého fenyletylamínu, ktorý sa vytvára v mozgu v čase našej zamilovanosti. Kakaové bôby sú bohaté na základné minerály vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi a draslíka. Prírodná síra je pritom synonymom minerálu krásy!
Zelené potraviny a BIO zloženie nie sú výmyslom dnešnej doby. Ukazujú, ako je strava dôležitá pre naše zdravie a psychiku, predstavujú dôležitý faktor našich nálad, pocitov a vyžarovania. Pravá čokoláda nie je sladká, ako jej lacnejšie napodobeniny, pri ktorých sa výrobcovia snažia chuť kakaa nahradiť cukrom.
Čokoládu možno považovať za jeden z najlepších objavov na svete. Tajomstvo jej účinkov poznali už Olmékovia, avšak až Mayovia začali sušené a mleté bôby miešať s horúcou vodou a používali ich ako menu. Aztékovia verili, že v kakau je obsiahnutý duch Boha a od tradičného nápoja očakávali prísun energie i potencie. V dnešnej dobe je čokoláda vysoko cenená v kozmetike a potravinárskom priemysle. Skvelú chuť, vôňu vzdialených krajín a výnimočný gurmánsky zážitok v zdravom balení nájdete na www.organicshop.sk.
Zdroj: www.mapaobchodov.sk